Gratis verzending binnen België vanaf €69,00- // Minimumleeftijd 18 jaar voor het bezoeken van deze webshop

Nieuws

Fattoria di Piazzano

Fattoria di Piazzano

Winehero stelt voor: Fattoria di Piazzano

Fattoria di Piazzano is veel meer dan alleen een bedrijf, het vertegenwoordigt de buitengewone passie voor de wijnwereld van een hele familie, de BETTARINI-familie.
In 1948 werd Otello Bettarini, een bekende fabrikant uit Prato, met een grote interesse voor astronomie, zo verliefd op de plek Piazzano dat hij besloot er permanent te verhuizen.

In dit dorp, tussen deze heuvels, ten zuiden van Empoli, vond hij de juiste astrale conjunctie om te ondernemen wat de belangrijkste activiteit van deze familie zou worden: WIJNBOUW.
Het zal dan Riccardo zijn, eerst naast zijn oom Otello en daarna op eigen houtje, om het werk dat al begonnen is in de wijngaard te verbeteren, waardoor de wijnen van Piazzano ook buiten de landsgrenzen bekend en gewaardeerd worden.

Eind jaren ’90 vertrouwt Riccardo de leiding van de Fattoria toe aan zijn kinderen Rolando en Ilaria. Erfgenamen van een cultuur die alleen respect voor de tradities kunnen geven, zetten met passie en vasthoudendheid het werk voort dat hun is overgeleverd.

Ondanks het feit dat de boerderij volledig door een familie wordt gerund, speelt elk gezinslid zijn / haar eigen rol: Rolando is verantwoordelijk voor alles wat met de productie van het maken van de wijn te maken heeft; Ilaria richt zich op de buitenlandse markt en op de administratie en Michela (de vrouw van Rolando) op de Italiaanse markt en andere gerelateerde activiteiten.
Dit proces van voortdurend verbeteringsonderzoek, zowel in de wijngaard als in de kelder, is bekroond met tal van onderscheidingen zoals gouden en zilveren medailles die zijn behaald tijdens internationale wedstrijden.

Laat een reactie achter