Gratis verzending binnen België vanaf €69,00- // Minimumleeftijd 18 jaar voor het bezoeken van deze webshop

Wijnkennis

De Geur van wijn: Floraal

De Geur van wijn: Floraal

De volgende lijst is een opsomming van de verschillende geuren en aroma's die kunnen voorkomen in wijn. De geur van een wijn kan ons veel leren over de manier waarop hij is gemaakt, uit welke regio hij komt, hoe oud hij is en of hij al of niet kwalitatief in orde is. Het bepalen van de geur van een wijn ontwikkelt ook het smaakgeheugen, wat onmiskenbaar is bij het proeven van wijn en bij het bepalen van de ideale combinaties tussen eten en wijn.
Vergeet echter niet dat geur en smaak subjectieve onderwerpen zijn en dat niet iedereen die bepaalde geur of smaak ook als die bepaalde geur en smaak zal identificeren. Weet ook dat uitzonderingen steeds de regel bevestigen.

In deze blog: FLORAAL

Acacia
Anjer
Druivelaar
Kamperfoelie
Meidoorn
Narcis
Wilde bloemen

Deze geuren worden beschouwd als positieve kenmerken. Men vindt ze terug in jonge, droge witte wijnen en mousserende wijnen.

Brem
Jasmijn
Limoenbloesem
Roos
Viooltjes

Deze aroma's zijn krachtiger en dominanter aanwezig. Men vindt ze terug in rijke, volle witte wijnen met bewaarcapaciteiten en in sommige rode wijnen. Zoek naar het aroma van rozen in een gewürztraminer of een muscat.

Geranium

Een sterk aanwezig geraniumaroma duidt meestal op een verkeerd gebruik van ascorbinezuur.
(Ascorbinezuur is beter bekend als vitamine C, of als het E-nummer E300. Het is een antioxidant en kan gebruikt worden als additief in de wijn. In sommige gevallen wordt het toegepast om het gebruik van sulfiet te verminderen.)

Bron: Linda Johnson-Bell - De juiste wijn bij het juiste gerecht

Laat een reactie achter