Cantina Gozzi

Ondergedompeld in het groen van beukenhagen en eikenbossen bevindt zich het wijnhuis Gozzi. Het domein ligt in het prachtige hart van de Mantovaanse heuvels, op een steenworp van het Gardameer.

Bij het ontstaan in 1920 hebben nonno Bortolo en Cesare Gozzi de productie van wijn geflankeerd met veeteelt en graanteelt. In 1985 besloten de broers Cesare en Franco (kleinzonen van de stichter Cesare) echter om al hun krachten te concentreren op de wijnbouw. Cantina Gozzi is nu dus volledig op de wijnsector gericht.

Om de kwaliteit van de druiven continue te verbeteren en om wijnen van de hoogste kwaliteit te produceren, zijn er aanzienlijke investeringen gedaan, zowel in de wijngaardsystemen alsook in de bouw van de kelder voor het wijn maken met behulp van geavanceerde technologie. Ook is er ruimte voorzien voor de rijping van de wijn op houten vaten. Dit proces van constant verbeteringsonderzoek, zowel in de wijngaard als in de kelder, is bekroond met talrijke onderscheidingen, zoals gouden en zilveren medailles die zijn verkregen tijdens internationale wedstrijden.

Dankzij dit zeer nauwkeurige en zorgvuldige werk, zijn de wijnen in staat om alle rijkdom en kwaliteit tot uitdrukking te brengen die het unieke en gevarieerde terroir van de Mantovaanse heuvels van het Gardameer hen kan schenken.
De bodem is zeer gevarieerd: kiezelachtig, drainerend en kalkrijk op de top van de heuvels, rijk aan klei en zand op de lager gelegen plekken. Het klimaat wordt getemperd door het meer, dat frisheid en elegantie geeft aan de wijnen.
De filosofie van Cantina Gozzi staat voor
 het behoud van de teelt van de lokale autochtone rassen: Rondinella en Rossanella als rode wijnen, Garganega en Trebbiano di Soave als witte. Deze druiven worden gemengd met internationale druiven zoals Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir en Chardonnay.

Assortiment wijnen