Toscane

Toscane is een regio in Midden-Italië, die in het noorden aan Ligurië en Emilia-Romagna, in het oosten aan Umbrië en de Marken, in het zuiden aan Lazio en in het westen aan de Tyrreense Zee grenst.

Toscane wordt vaak één van de mooiste delen van Italië genoemd, denk maar aan de chianti-streek met zijn prachtige glooiende wijnhellingen. In de regio bevinden zich ook zo'n 120 natuurreservaten. Waar u ook verblijft, er is er altijd wel een in de buurt waar u een dagje van de prachtige natuur kunt genieten.

Naast dit schitterende landschap is Toscane ook gekend omwille van haar steden en haar rijke culturele erfenis. Belangrijke toeristische bestemmingen in Toscane zijn de steden Florence, Pisa, Lucca, San Gimignano en Siena.

Reeds in de Oudheid vormde Toscane met het noordwesten van Latium een vruchtbaar gebied waar de beschaving van de Etrusken tot bloei kwam. Toscane was later ook de regio waarin de Italiaanse renaissance in de 14de eeuw wortel schoot en in 15de en 16de eeuw tot de grootste hoogten steeg. Het unieke artistieke erfgoed van deze regio bestaat uit literatuur, architectuur, schilderkunst en beeldhouwkunst, en is in tientallen befaamde musea verzameld.