BiancaVigna

Ze kennen elke centimeter van de heuvels tussen Conegliano en Pieve di Soligo, de plaatsen die hun wijnen smaak en aroma geven. Ze zijn er vast van overtuigd dat we door de aarde grondig waar te nemen en te begrijpen een hoogwaardige Prosecco van Conegliano Valdobbiadene kunnen maken die het symbool is van het territorium, van zijn aroma’s en smaken, van zijn geschiedenis en tradities. BiancaVigna werd hier opgericht, in de DOCG- en DOC-gebieden van de March van Treviso, met zijn 30 hectare aan wijngaarden.

Het familieproject BiancaVigna is ontstaan in het begin van de jaren 2000. Enrico is goed opgeleid bij premium wijnmakerijen in het gebied, hij heeft ondertussen een twintigjarige ervaring in de wijnbouw. Zus Elena heeft dankzij haar carrière als manager bij multinationals een duidelijke ondernemersvisie voor de wijnmakerij. Ook haar man Luca Cuzziol en zijn broer en zus Bepi en Grazia staan mee aan het roer.

In 2008 sloten ze zich aan bij het Europese plattelandsontwikkelingsbeleid en voorzagen ze de kelder van apparatuur van de laatste generatie om de kwaliteit van de wijnen te verhogen en al snel hun merk te bevestigen. Tegenwoordig wordt de Conegliano Valdobbiadene BiancaVigna beoordeeld door de meest invloedrijke Italiaanse en internationale vakbladen en opgenomen in de beste restaurants ter wereld.

Assortiment wijnen