Cantina Fiorentino

Cantina Fiorentino is opgericht door Pierantonio Fiorentino, een ondernemer uit Salento die altijd actief geweest is in de industrie van hernieuwbare energie en bio-duurzaamheid. Zijn passie voor landbouw bracht hem ertoe, met deze kennis, een biologische wijnmakerij op te richten. Alles begint vanaf het land! Het is daar dat ze terugkeren met de productie van Salento-wijnen omdat ze weten hoe ze het territorium moeten behandelen en respecteren.

De droom om energiekennis toe te passen op de wijnproductie kreeg vorm in de oude Folonari fabriek in Galatina. De restauratie van dit gebouw bracht verschillende tanks van verglaasd cement aan het licht, die bestemd waren voor de wijnbereiding en de rijpingsfase in het begin van de 20ste eeuw.

De filosofie van het bedrijf is gebaseerd op de veronderstelling dat een goed product uit de wijngaard komt: alleen door zorgvuldig beheer op het platteland kan een goede wijn worden verkregen die het grondgebied en zijn specifieke kenmerken tot uitdrukking kan brengen.

Cantina Fiorentino, dat in 2016 ook het historische wijnhuis Valle Dell’Asso van Luigi Vallone verwierf, biedt een breed scala aan biologische Salento-wijnen die zijn geproduceerd volgens de meest geavanceerde principes van ecologische duurzaamheid.

Assortiment wijnen