Baglio Oro

Het landgoed in Sicilië werd gesticht door de vastberadenheid van “Don Pino”, een man met familietraditie, die trots de liefde en passie voor zijn land en voor het maken van wijn overgaf aan zijn zoon Francesco Laudicina en schoonzoon Michele Cottone.

Zijn harde werk en toewijding droegen niet alleen bij aan de oprichting van de wijnmakerij, maar ook aan de familietraditie en passie voor het maken van wijn, die tot op de dag van vandaag voortduurt.
In 2008 hebben Francesco en Michele de passie van de familie nieuw leven ingeblazen door de oude kelder te restaureren tot een moderne wijnmakerij waar technologie en traditie de energie en warmte van dit terroir vastleggen.

Dankzij de medewerking van kinderen en kleinkinderen probeert de wijnmakerij gelijke tred te houden met de wereld van vandaag, voortdurend naar de toekomst kijkend en tegelijkertijd de sterke band met het verleden te behouden. In de huidige wereld van globalisering en innovatie is het belangrijk om tijdens ons drukke leven een moment te vinden om herinneringen op te halen met familie en een oud spreekwoord of verhaal te waarderen dat generatie na generatie werd overgeleverd.

Assortiment wijnen