Cantele

Deze wijnen zijn een stukje geschiedenis. Het verhaal begint in het begin van de 20ste eeuw bij Giovanni Battista Cantele en de wijnmakerij van zijn familie. Giovanni Battista Cantele had Pramaggione, de stad waar hij was geboren, geruild voor Imola, de vrouw volgend die op een dag zijn vrouw zou worden en de moeder van zijn kinderen Augusto en Domenico. Ze zou later de inspiratie worden voor een wijn die nu haar naam draagt: Teresa Manara.

Na de Eerste Wereldoorlog begon Giovanni Battista te werken in de wijnwereld in Apulië, waar hij wijnen zou kopen om in het noorden te verkopen. Toen Teresa Manara haar man vergezelde op een van zijn reizen naar het zuiden en Lecce voor het eerst zag, was zij net zo ingenomen met de stad als hij was geweest. Het was een tijd dat mensen naar het noorden gingen, op zoek naar werk in de grote steden. Maar het koppel besloot al snel om van het noorden naar het zuiden te verhuizen om zich te vestigen in Lecce, een stad die in de tijd was blijven stilstaan.

In 1979 startte Augusto Cantele samen met zijn vader en zijn broer Domenico de wijnmakerij Cantina Cantele. De jaren daarvoor was hij stiel gaan leren in Conegliano in het noorden van Italië. In die tijd ontdekte Augusto Cantele zijn passie voor witte wijnen.
In de jaren '70, toen Italië opnieuw radicale veranderingen onderging, keerde Augusto terug naar zijn familie in Lecce en begon hij te werken als adviseur in de dorpen Guagnano en Salice Salentino. Pas in de jaren '90, toen hij zijn eerste wijngaarden kocht, produceerde hij de eerste flessen met de familienaam Cantele.

De kleinkinderen van Teresa Manara en Giovanni Battista Cantele zijn vandaag de hoofdpersonen in het verhaal: de kinderen van Augusto; Gianni en Paolo en Domenico’s kinderen; Umberto en Luisa. Ze hebben allemaal één ding gemeen: een passie en een talent voor wijn.

Assortiment wijnen