Tocco

Het wijnhuis Tocco werd in 1981 opgericht door Enisio Tocco, en situeert zich in Alanno, in de heuvels van Pescara.

Het nauwkeurig beheer van de wijngaarden en de zorgvuldige selectie van de druiven hebben ervoor gezorgd dat de familie gedurende decennia een van de belangrijkste lokale bijdragers aan de kelders is geweest.

In 2014 kreeg Enisio gezelschap van zijn zonen Lorenzo en Danilo. Zij creëerden hun eigen merk om de opgebouwde ervaring en innovatie samen te brengen. Vandaag produceert het bedrijf naast wijn ook olijfolie en pasta.

Tegenwoordig heeft het bedrijf, dat volledig biologisch wordt verbouwd, in de gebieden tussen Alanno, Cugnoli en Pietranico, 34 hectare gecultiveerd land, waarvan meer dan de helft beplant met wijngaarden. De rest is verdeeld in de teelt van Cappelli-variëteiten tarwe, peulvruchten en olijfgaarden. De wijngaarden worden beheerd met het "luifel"- of "Abruzzo-pergola"-systeem, aangenomen op grond van de structuur, de blootstelling en de morfologie van het land. De geteelde wijnstokken zijn de inheemse Abruzzese Montepulciano d'Abruzzo, Trebbiano d'Abruzzo, Pecorino en Passerina, en in mindere mate Moscato, Falanghina, Chardonnay, Pinot Nero, Merlot en Syrah.

Assortiment wijnen