Bosco Albano

Halverwege tussen de Pre-Alpen en de Adriatische Zee liggen de 45 hectare van het wijndomein in een heuvelachtig landschap. De band van Bosco Albano met het landgoed waarop het staat, is diep geworteld in de liefde voor het land, het huis en de liefde voor een vader: Albano, die Tarcisio en Luigi, de oprichters van het bedrijf, grootbracht. Hun dierbaarste herinneringen zijn verbonden aan de velden, de kleine wijngaard en de boerderij in Pasiano di Pordenone, schatten die koste wat het kost gekoesterd moeten worden.

Ze breidden het landgoed uit en kochten aangrenzende landerijen om de droom van Albano, hun vader, voort te zetten. Aan hem dragen ze de naam van het landgoed en de plek waar ooit beuken-, populieren- en eikenbossen stonden op: een manier om de herinnering, passie en nalatenschap van hun familie nieuw leven in te blazen.

Door de aanwezigheid van een ondergrondse aquifer profiteren de wijngaarden van een uitstekend microklimaat. De bodem is rijk aan mergel en klei, wat de productie van oprechte en authentieke wijnen mogelijk maakt. Tegenwoordig produceert Bosco Albano wijnen met de grootste zorg en aandacht voor detail, zodat ze de authentieke expressie zijn van de streek. De wijngaarden hebben geleid tot de productie van wijnen die het grondgebied verrijken zonder ooit in te boeten aan kwaliteit, want elke fles is een familiekwestie.

 

Assortiment wijnen